Google Street View

Woonzorgcentrum Overijse laat bewust kamers leeg staan door personeelstekort: "Alleen zo kunnen we kwalitatieve zorg garanderen"

Woonzorgcentrum Mariëndal in Overijse laat met opzet acht kamers leeg staan door een tekort een personeel. Een aantal jobs in het centrum raken momenteel niet ingevuld, dus kiest de gemeente ervoor om het personeel te laten focussen op de bewoners die er op dit moment al verblijven.

"We hebben 94 kamers in Mariëndal, maar op dit moment zijn er slechts 86 kamers bewoond", zegt schepen voor Zorg en Welzijn, Myriam Vanderlinden. "Dat gaan we voorlopig ook zo houden tot er opnieuw voldoende personeel is om kwalitatieve zorgen te kunnen bieden."

Minder inkomsten maar betere verzorging

In totaal blijven er voorlopig dus acht bedden leeg in het woonzorgcentrum. "Acht bedden minder betekent dus ook minder inkomsten die binnen komen. Voor die acht bedden samen verliezen we zo'n 1.000 euro per dag. Maar het is een bewuste keuze van het gemeentebestuur. We willen in staat blijven om alle bewoners kwaliteitsvol te verzorgen," aldus Vanderlinden.

"De hele regio heeft een gebrek aan zorg- en verpleegkundigen. Zelfs kinderkribbes hebben een tekort aan personeel, maar ook mensen thuis kunnen niet meer rekenen op verzorging, want er is nu ook geen Wit-Gele Kruis meer." Het woonzorgcentrum wil wel alle beschikbare plaatsen zo snel mogelijk weer kunnen aanbieden. Momenteel worden nieuwe aanvragen doorverwezen naar andere woonzorgcentra in de buurt en er wordt gewerkt met een wachtlijst.

Meest gelezen