Radio 2

100 dagen in Ieper verloopt rustiger dan vorig jaar

Tijdens de 100-dagenviering in Ieper zijn er dit jaar minder GAS-boetes uitgedeeld. Vorig jaar stond de teller op 56 boetes, dit jaar op 35. De meeste boetes waren voor het gooien van bommetjes.

Het einde van hun middelbare schooltijd komt in zicht en dus hielden de zesdejaars in Ieper hun jaarlijke karrentocht, een traditie op de 100-dagenviering. Alles verliep rustig, maar de aanloop tijdens de nacht voordien was iets woeliger.

Alles bij elkaar zijn vannacht 30 GAS-boetes uitgeschreven voor overlast, bijvoorbeeld voor het gooien van bommetjes. Dat is minder dan vorig jaar, want toen werden 56 GAS-boetes uitgedeeld. De politie trad dit jaar wel een stuk strenger op en zette ze de voorbije dagen ook extra patrouilles in.

Auto's beklad

De politiepatrouilles hebben dit jaar heel wat explosief feestmateriaal in beslag genomen. Daarnaast was het voor enkele Ieperlingen vanmorgen schrikken toen hun auto zagen. Iemand bekladde 11 wagens met een vetstift. De politie heeft de dader al te pakken.

Meest gelezen