77-jarige Brit geeft dief geen kans: "Wel jammer dat ik het radionieuws gemist heb!"

Toen Trevor Weston uit Cardiff afgelopen maandag vroeg in de ochtend geld uit de bankautomaat afgehaald had, werd de man plots geconfronteerd met een dief die het op zijn geld gemunt had. Maar de 77-jarige Brit liet zich niet zomaar doen en balde onmiddellijk de vuisten, "ook al had ik nog nooit in mijn leven gevochten". Een beveiligingscamera wist het voorval te filmen en die beelden werden door de plaatselijke politie, in het kader van de zoektocht naar de dief, via sociale media gedeeld. De grootvader van 3 kleinkinderen werd daarna bedolven onder de positieve reacties.

De South Wales Police prees de bejaarde man alvast voor zijn moed, nadat de beelden viraal gegaan waren:

Weston op BBC News: “Nadat ik de 20 pond die ik afgehaald had in mijn portefeuille gestoken had, kwam er iets, die vent dus, op mij af. Ik had hem alvast niet zien aankomen. Hij probeerde me vast te pakken en snauwde me toe: "Geef me je geld of ik steek je neer.” Maar ik antwoordde met: "Wablieft? Wil je misschien iets van deze vuisten?" En ik zette me klaar om hem te slaan.”

"Ik ben blij dat er geen geluid te horen is op die video, want dat zou nogal een donderpreek opleveren. Al die dingen die ik gezegd heb. Bovendien kon ik maar met één arm slaan, omdat ik aan de andere arm nog de gevolgen van een gebroken schouder draag. Nadat ik hem in het gezicht geraakt had, begon hij rond me te draaien en me zo uit te dagen."

Uiteindelijk zette de dief het op een lopen. Weston: "En nu krijg ik van overal vriendelijke berichtjes, bijvoorbeeld dat ik er uitzag als een kooivechter. Mijn kleindochter vindt het zelfs zo geweldig dat ze almaar naar de beelden wil kijken."

"Weet je wat ik wel vervelend vond? Dat ik het radionieuws gemist heb. Ik luister altijd naar het radionieuws en door hem kon ik nu niet luisteren."

Meest gelezen