Videospeler inladen...

Bekijk: museum Roeselare verwerft collectie 81-jarige Franse wielerfanaat

KOERS, het museum van de wielersport in Roeselare (vroeger WieMu), heeft een boeiende collectie oude fietsen op de kop getikt. Er zitten unieke exemplaren bij, zoals degene waarmee een eeuw geleden koersen als de Ronde van Frankrijk of Parijs-Roubaix gereden zijn. De journaalploeg kon het depot bezoeken waar de nieuwe collectiestukken ondergebracht zijn.

De bijna 30 fietsen van de Fransman Claude Lachot trekken de meeste aandacht. Sommige zijn meer dan een eeuw oud, met één pronkstuk dat er echt uit springt: de fiets die in 1903 in de eerste Ronde van Frankrijk heeft meegereden. 

Over de verkoop van zijn verzameling, naast fietsen ook truien en andere wielerspullen, heeft de nu 81-jarige Lachot vijf jaar onderhandeld. 

 

 

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen