Videospeler inladen...

Afschakeling reactor oudste nog werkende Franse kerncentrale gestart

De procedure om de eerste reactor van de kerncentrale van Fessenheim in Frankrijk stil te leggen, is zoals gepland gestart vrijdagavond omstreeks 20.30 uur. Dat is vernomen bij de exploitant, het Franse energiebedrijf EDF.

De eerste reactor van de oudste nog werkende Franse kerncentrale moet steeds meer vertragen, om zaterdag tegen 2 uur van het nationale elektriciteitsnetwerk te worden afgekoppeld. Ontevreden werknemers dreigden wel met ongehoorzaamheid en de procedure niet te volgen.

Eerder dit jaar kondigde de Franse regering aan dat de reactor op 22 februari zou worden stilgelegd. De kerncentrale werd in 1977 in gebruik genomen. President François Hollande beloofde al de sluiting tegen eind 2016, maar die werd uiteindelijk verschillende malen uitgesteld.

Meest gelezen