+32(0)475485199

Atletiekpiste in Mechelen wordt vernieuwd: "Bij nat weer was het meer schaatsen dan lopen"

De atletiekpiste aan het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen wordt vernieuwd. Twee jaar geleden werd de piste al afgekeurd door de Vlaamse Atletiekliga omdat ze in een slechte staat was. “Bij nat weer mochten atleten van ons niet te bruusk remmen uit vrees voor blessures”, zegt Filip Verhelst van de Regionale Atletiekvereniging Mechelen. De renovatie kost ruim één miljoen euro en zou volgend jaar klaar zijn.

Twee jaar geleden werd de atletiekpiste aan het provinciaal sport- en recreatiedomein De Nekker in Mechelen afgekeurd, omdat de Vlaamse Atletiekliga vond dat ze in een te slechte staat was. Daardoor konden er geen wedstrijden meer plaatsvinden. Trainen konden atleten er nog wel, al moest dat met de nodige voorzichtigheid gebeuren. “Als het veel regende, moest je eerder schaatsen dan lopen”, zegt Filip Verhelst van de Regionale Atletiekvereniging Mechelen. “We gaven onze atleten de raad om dan ook niet te bruusk te remmen, omdat ze anders blessures zouden oplopen.”

Talentvolle atleten vertrekken

Daarom werd er nu beslist om de piste te vernieuwen. De renovatie kost ruim één miljoen euro. Daarvan zal de stad en de provincie het grootste deel betalen. “We vinden het belangrijk dat deze piste vernieuwd wordt”, zegt Mechels schepen van sport Abdrahman Labsir. “De atletiekclub van Mechelen heeft veel leden en we zien de interesse in de sport groeien.”

Atleten mochten bij slecht weer op die piste niet te bruusk remmen uit vrees voor blessures

Filip Verhelst, Regionale Atletiekvereniging Mechelen

Ook de Regionale Atletiekvereniging in Mechelen is blij met de renovatie. “We zagen talentvolle atleten steeds vaker vertrekken naar andere clubs met een betere infrastructuur”, zegt Filip Verhelst. “Door die nieuwe piste komt daar gelukkig een einde aan.”

De renovatiewerken starten over enkele maanden. De piste zou tegen het midden van volgend jaar klaar moeten zijn.

Meest gelezen