Baasje uit Houthulst vindt zijn hond na 8 jaar terug: "Hij herkent mij niet meer, ik heb gehuild als een kind"

Johan Van Der Bauwhede uit Houthulst heeft zijn jachthond Hector teruggevonden, 8 jaar nadat die was weggelopen. Het dier is al die tijd opgevangen door een ander gezin. Hector was gechipt, maar niemand heeft er toen aan gedacht om naar een chip te zoeken. 

Jachthond Hector, een Springer Spaniël, verdween 8 jaar geleden van op de hoeve van Johan in Zarren. Het dier was toen twee jaar oud. "Op een ochtend was hij weg", vertelt het baasje. "Ik startte een zoektocht in de streek, deelde flyers uit en ging kijken in de grachten hier in de buurt, omdat hij misschien aangereden was. Maar we zagen hem nooit terug."

Tot nu. Dierenasiel Poezewoef kreeg via de brandweer een hondje binnen dat was weggelopen. Toen de chip werd gecontroleerd, bleek het gemeld te zijn als "gestolen". Het asiel contacteerde Johan, maar niet veel later meldde zich een tweede eigenaar: een gezin dat al 8 jaar voor het hondje zorgt nadat ze het hadden gevonden langs straat. Het gezin wil liever niet reageren omdat het zich schuldig voelt. Toen Hector gevonden is, waren chips nog niet zo ingeburgerd als nu en niemand heeft er aan gedacht ernaar te zoeken. 

Na de jarenlange onzekerheid heb ik gehuild als een kind 

Hondenbaasje Johan Van Der Bauwhede

Een emotioneel weerzien

Johan heeft nu beslist om de hond te laten waar hij is. "Na deze jarenlange onzekerheid heb ik gehuild als een kind. Het was ook een emotioneel weerzien voor mijn vrouw en kinderen. Ik was van plan om Hector opnieuw mee te nemen naar huis, maar na een gesprek met de nieuwe eigenaars leek het beter om hem daar te laten. De hond is al 10 jaar oud, luistert al 8 jaar naar een andere naam en herkent mij niet meer. Dat koppel is ondertussen zeer gehecht aan het dier en ze verzorgen hem goed. Er is afgesproken dat we hem af en toe eens mogen bezoeken."

Meest gelezen