Eerste cashloze frituur is in Kortrijk

Wie vanaf maandag een hapje gaat eten in één van de frituren van Bossuwé in Kortrijk en Wevelgem, zal niet meer cash kunnen betalen. Het is de eerste horecazaak in West-Vlaanderen waar dat zo is. 

Een frietje stekken of een hapje eten gebeurt voortaan digitaal bij frituur Bossuwé: met een kaart dus of via smartphone. Volgens zaakvoerder Olivier Honoré heeft dat veel voordelen. "Aan de kassa moet het snel gaan. Wij ervaren dat er minder tijdverlies is als je geen wisselgeld moet teruggeven. Bovendien is het hygiënischer, zowel voor het personeel als voor de klanten." 

Maximale controle

De zaakvoerder ziet nog een groot pluspunt. "De verschillen die er zijn in de kassa van een horecazaak met 22 werknemers, worden kleiner of onbestaand. Als zaakvoerder heb je maximale controle." Bossuwé is een bekende frituur in Kortrijk, een familiezaak die al bijna 70 jaar bestaat.  

Meest gelezen