Radio 2 Antwerpen

Is schepen Marc Boogers (Groen) "de grootste klootzak van Turnhout"?

In Turnhout zijn affiches opgedoken met de foto van schepen Marc Boogers (Groen) en de tekst "de grootste klootzak van Turnhout". Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. De affiche­campagne viseert de uitbreiding van de zone 30 en het circulatieplan in Turnhout. "We weten niet wie dit gedaan heeft. Jammer dat ze de man en niet de bal spelen," reageert Marc Boogers op Radio 2 Antwerpen. 

"Het klopt dat er een paar affiches met mijn foto en de tekst "de grootste klootzak van Turnhout" in de stad hangen", zegt Marc Boogers (Groen), schepen van Mobiliteit, in "Start je dag". Turnhout heeft sinds vorige zomer een nieuw circulatie­plan. Er is een grotere voetgangerszone en verschillende straten zijn veranderd van rijrichting om de woonwijken te ontzien. "De affiches zijn niet toevallig opgedoken in de buurt van de Turnova-wijk. Daar loopt een proefproject met een nieuwe verkeersinrichting. De affiches verwijzen ook naar onze uitbreiding van de Turnhoutse zone 30", zegt Boogers. 

Daders onbekend

Wie er achter de opmerkelijke "klootzak"-affiches zit is voorlopig onbekend. "We gaan niet actief op zoek naar de verspreiders. Ik heb de affiches ook niet laten verwijderen", zegt Boogers op Radio 2 Antwerpen. Volgens Gazet Van Antwerpen zagen buurtbewoners een oudere man met een zwarte baseballpet die druk in de weer was met de affiches. "Ik betreur uiteraard wat hier gebeurt. Ze spelen op de man en niet op de bal. Laat ons het over inhoud hebben en durf in eigen naam te spreken", zegt Boogers. 

Of ik een klootzak ben? Dat is een toegestane mening. Al betwijfel ik of ik de grootste ben

Marc Boogers, schepen mobiliteit Turnhout

Op de volgende Turnhoutse gemeenteraad worden de resultaten verwacht van de grote mobiliteitsenquête bij de inwoners van de stad. Zij konden laten weten wat ze vinden van het nieuwe circulatieplan in Turnhout.

Radio 2 Antwerpen

Meest gelezen