Radio 2

Spelen tegen pesten helpt in middelbare school in Hechtel: "Daarom kom ik speciaal naar deze school"

Op het Don Boscocollege in Hechtel organiseren leerkrachten en leerlingen elke middag spelletjes. En dat blijkt een erg goed middel tegen pesten te zijn. Vandaag is het de laatste dag van "STIP IT", de antipestcampagne van Ketnet. 

Middagpauze op een middelbare school. Hét moment voor de pestkoppen om toe te slaan. Maar niet in het Don Boscocollege in Hechtel-Eksel. Daar nemen de leerlingen vanaf het vierde jaar de eerstejaars onder hun vleugels met sport en spel.

"Eilanden, kruisvlag, trefbal, ...  elke dag staat er iets op het programma", vertelt leerling Tijn, die ook monitor is.  

"Dingen die vroeger leuk waren, blijven nu ook gewoon leuk. Zelfs in tijden van sociale media"

Mirre, hoofmonitor

Ook hoofdmonitor Mirre uit het zesde jaar is heel enthousiast over de speeplaatsanimatie. "Het is één van de redenen waarom ik naar deze school ben gekomen." Het is volgens Mirre een perfect middel tegen pesten. "De eerstejaars doen verplicht mee. Ze hebben gewoon geen tijd om te pesten. En ze vinden het meestal ook heel leuk." 

(Lees verder onder de foto)

Leerlingen tijdens het spelen in het Don Boscocollege in Hechtel
Radio 2

Spelen is een heel andere manier om de speeltijd in te vullen. En de leerlingen kunnen best zonder hun smartphone, vindt Mirre: "Dingen die vroeger leuk waren, blijven nu ook gewoon leuk. Zelfs in tijden van sociale media." 

Don Bosco inspireert

Meer en meer andere scholen beginnen nu ook met speelplaatsanimatie. De jeugddienst van Don Bosco helpt hen daarbij. 

Meest gelezen