Gentenaars mogen binnenkort over iconisch stukje snelweg lopen

Voor het eerst zullen de deelnemers aan de Gentse stadsloop op een stukje snelweg kunnen lopen. De B401, het viaduct waarlangs je Gent binnenrijdt, zal op zondag 17 mei verkeersvrij zijn. Het wordt een deel van het 10 kilometer lange parcours.

De 38e editie van de Gentse stadsloop pakt uit met een originele route. Het evenement start op het Sint-Pietersplein, passeert door het historische centrum, om dan vervolgens de hoogte in te gaan.

Via de oprit naar de snelweg ter hoogte van Ledeberg, komen de lopers op het hoge gedeelte van de B401. Zodra ze boven zijn, keren ze via de fly-over terug naar de stad. Dat moet voor een uniek uitzicht zorgen op de drie torens van Gent.

Kennedytunnel als voorbeeld

"We hopen op die manier meer deelnemers aan te trekken", zegt organisator Greg Broekmans van Golazo Sports. "Toen de Antwerp 10 Miles voor het eerst door de Kennedytunnel liep, gaf dat het evenement een boost. We zijn dan ook blij dat de Gentse Stadsloop ook zo'n iconische passage krijgt."

Het is niet de eerste keer dat de B401 afgesloten wordt voor het verkeer. Op de autoloze zondag van 2018 was er zelfs een feest met muziek. Maar het is de eerste keer dat er een sportevenement passeert.

Meest gelezen