Sporza

Inzamelactie voor borstbeeld Rik Coppens bij Beerschot

De supporters van Beerschot willen geld inzamelen voor een borstbeeld van voetballegende Rik Coppens. Die zou op 29 april 90 jaar zijn geworden. Coppens was eerst als speler en later als trainer onlosmakelijk verbonden aan de club.

Coppens is één van de grootste Belgische voetballers aller tijden. Hij overleed 5 jaar geleden. Om hem te eren, willen de supporters dat er een borstbeeld van Coppens komt aan de ingang van het stadion. Zo kan Coppens er opnieuw schitteren. Oud-speler Jean Rylant is de peter van de inzamelactie. "Ik werd als 17-jarige opgepikt door Rik Coppens die toen trainer was bij Beerschot. Zo kwam ik al jong bij het eerste elftal terecht", vertelt Rylant.

Coppens was een stuk erfgoed van Beerschot

"We hadden enorm veel ontzag voor die man. We noemden hem dan ook "meneer Coppens", want dat was hij. Hij leerde ons ook om respect te hebben", zegt Rylant. "Dat heb ik in mijn verdere leven altijd hoog in het vaandel gedragen. Ik moest geen seconde twijfelen toen ze me vroegen om peter te zijn van de actie. Rik Coppens was een stuk erfgoed van Beerschot. Dat verdient een plaats aan het stadion."

Het borstbeeld zou zo'n 10.000 euro kosten. De supporters maken zich sterk dat het geld er snel is, zodat het beeld er zeker komt.

Meest gelezen