Radio 2

Oostende wil van Mariakerke dé badplaats voor families maken

Oostende wil van de wijk Mariakerke dé badplaats voor families maken. Op het strand komen er picknicktafels en speeltoestellen. De dijk krijgt een kiss-and-ridezone, zodat gezinnen hun auto makkelijk en dicht bij hun vakantieverblijf kunnen laden en lossen. De stad zal de horeca-uitbaters ook vragen om een speelhoek te installeren of een kindermenu voor te stellen.

Om de wijk Mariakerke bekender te maken bij het grote publiek, gaat de stad gericht reclame maken onder de naam Oostende-Mariakerke. Burgemeester Bart Tommelein: "Wij willen van Oostende-Mariakerke iets speciaals maken. Het moet de badstad van de toekomst worden voor gezinnen met kinderen. Ook oma's en opa's zijn welkom met de kleinkinderen. We willen echt gezinsvriendelijk zijn."

Radio 2

Meest gelezen