radio 2

Nieuw hotel 'De Steenberg' aan de Maasplassen in Kinrooi

Aan de grote Maasplas van Geistingen, in Kinrooi, start over een half jaar de bouw van een nieuw hotel. Het is het derde hotel van ondernemerskoppel Jos Franssen en Marian Henkens. 

De eerste plannen voor het nieuwe hotel in de Kinrooise deelgemeente Geistingen zijn al een paar jaar oud. Maar nu is het concept zo goed als klaar en over een half jaar zou met de bouw gestart worden. Het hotel zal de Steenberg heten. Het wordt het derde hotel van ondernemerskoppel Jos Franssen en Marian Henkens, ook eigenaars van de hotels De Spaenjerd en de Maaskant. Ze investeren 4 miljoen in het nieuwe hotel. 

De Steenberg zal aan de ene kant zicht hebben op de jachthaven 'De Spaanjerd' en aan de andere kant op de Maasplas.  "We gaan een hotel bouwen dat georiënteerd is naar het water, en daarom gaan we  in V-vorm bouwen", zegt Jos. Het hotel krijgt 35 kamers. Op het gelijkvloers komt een bar met terras en een restaurant.  

We gaan een hotel bouwen dat volledig meegaat met de omgeving en dat georiënteerd is naar het water. Daarom gaan we in V-vorm bouwen

Hotel ook geschikt voor mensen die meer zorg nodig hebben

Het wordt een hotel voor iedereen, maar het zal ook geschikt zijn voor mensen die extra zorg nodig hebben. Jos Franssen: "We bouwen kamers waar bijvoorbeeld een begeleider apart kan slapen, verbonden aan een kamer waar een blinde persoon slaapt of iemand met dementie."   

Het hotel zou in het voorjaar van 2022 klaar moeten zijn. 

Meest gelezen