Angst voor coronavirus: Oostenrijk legt treinverkeer van en naar Italië voor enkele uren stil

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB heeft vanavond de treinverbindingen van en naar Italië gedurende enkele uren opgeschort. Eerder had Oostenrijk een trein van Venetië naar München tegengehouden aan de Oostenrijks-Italiaanse grens omdat er twee reizigers op zaten die koorts hadden. De twee testten negatief voor het coronavirus, waarop het treinverkeer is hervat. 

De uitbraak van het coronavirus in het noorden van Italië baart Oostenrijk zorgen. Uit voorzorg had het land vanavond beslist om alle treinverkeer van en naar Italië op te schorten. 

Oostenrijk had een trein uit Venetië tegengehouden aan de Brennerpas omdat twee Duitse vrouwen in de trein koorts hadden. Bedoeling was om eventueel besmette passagiers tegen te houden. Onnodig, zo bleek: de twee vrouwen testten negatief voor het coronavirus.

Zo'n 500 passagiers zaten vast op de trein. Maar die zal "spoedig" vertrekken, laat de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer vanavond weten. Maandag zal het treinverkeer weer normaal kunnen verlopen, klinkt het.

Meest gelezen