Asielzoekster sterft na ongeval in Heusden-Zolder, asielcentrum De Bark opent rouwregister

In Heusden-Zolder is afgelopen nacht een dodelijk ongeval gebeurd. Een vrouw van 21 uit Somalië was te voet op weg naar het asielcentrum toen ze werd aangereden door een auto. Het parket van Limburg onderzoekt of er sprake is van vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur. De vrouw zou, samen met nog enkele andere bewoners, te voet op weg geweest zijn naar het asielcentrum toen ze werd aangereden door een auto. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, zegt Dorien Vanderheiden van het parket. "Voorlopig zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet, maar we moeten nog enkele dingen verder onderzoeken. Nu zijn we niet 100% zeker dat het om een ongeval met vluchtmisdrijf gaat."  

Rouwregister

Het slachtoffer was afkomstig uit Somalië en verbleef al een half jaar in het asielcentrum De Bark. Ze had geen familie in ons land. Het personeel en de andere bewoners zijn erg onder de indruk van het ongeval.  Er is een rouwregister geopend.

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen