Belgische modeontwerper Raf Simons wordt creatief directeur bij Prada

Raf Simons, de Belgische modeontwerper geboren in Neerpelt, wordt co-creatief directeur bij Prada. Dat meldt het Italiaanse modehuis op Instagram. Eerder werkte hij voor onder meer Dior en Calvin Klein.

"Vanaf 2 april 2020 wordt Raf Simons co-creatief directeur bij Prada waar hij zal samenwerken met Miuccia Prada (een telg uit de Prada-dynastie, red.) met evenveel creatieve verantwoordelijkheid en beslissingsmacht", staat te lezen op de Instagrampagina van Prada. "De eerste collectie ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons zal de lente- en zomercollectie voor vrouwen van 2021 zijn. Die wordt in september 2020 in Milaan voorgesteld."

Raf Simons is op 12 januari 1968 geboren in Neerpelt. Halfweg de jaren 90 bracht hij zijn eerste modelijn onder zijn eigen naam uit. In de jaren 2000 werkte hij voor het merk Jil Sander dat eigendom van Prada is.

In 2012 werd hij creatief directeur bij het modehuis Dior waar hij John Galliano opvolgde. Vier jaar later stapte hij over naar Calvin Klein waar hij eveneens als creatief directeur aan de slag ging. Eind 2018 werd zijn contract daar verbroken.

Meest gelezen