Drie vrouwen weggezakt in de modder in Bilzen: "De dames waren een beetje euforisch"

In de omgeving van Alden Biesen zijn deze namiddag drie vrouwen weggezakt in de modder. Ze maakten een wandeling en waren van het pad afgeweken. De brandweer heeft hen moeten bevrijden uit hun vervelende positie.

De 3 vrouwen wandelden op een stuk dat pas heraangelegd was. Daar zakten ze tot hun middel in een soort drijfzand. Eén vrouw kon zichzelf bevrijden en de brandweer verwittigen. Die kon zelf niet tot bij de vrouwen geraken en moest een soort boot op de grond leggen. Zo zijn ze er uiteindelijk uitgeraakt.

Euforisch

"Ze waren niet gewond", vertelt Mario Thijs van de brandweerpost Bilzen. "Maar we hebben toch de ziekenwagen laten komen omdat we vreesden dat ze onderkoeld waren." Uiteindelijk was alles in orde. "De dames waren zelfs een beetje euforisch toen we aankwamen", lacht Mario Thijs. "In de 30 jaar dat ik brandweerman ben, is het de eerste keer dat ik iemand uit de modder heb moeten halen."

Meest gelezen