Samson & Gert-fan uit Heusden-Zolder stelt collectie tentoon: "Ik hoop op nog 1 foto met de hele cast"

Bert Beerten uit Heusden-Zolder stelt binnenkort zijn Samson & Gert-collectie tentoon in het Speelgoedmuseum in Mechelen. De mini-expo voor en door verzamelaars komt er voor de 30e verjaardag van het onafscheidelijke duo.

33 jaar is hij, maar nog steeds grote fan van Samson & Gert. Als kind begon Bert Beerten uit Heusden-Zolder al dingen te verzamelen. Ondertussen heeft hij een uitgebreide collectie popjes, dvd's, brooddozen, boeken en allemaal andere dingen die ook maar iets met Samson te maken hebben. "Mijn pop in het mandje en mijn foto's vind ik zelf het mooiste", zegt de verzamelaar.

Toch is er nog één ding dat ontbreekt in de collectie van Bert. "Ik heb hen al een paar keer ontmoet, maar ik hoop eigenlijk dat ik de Samson & Gert-periode kan afsluiten met nog één foto met de hele cast én Marie." Of dat zal lukken is nog maar de vraag, want volgens de fan zijn Samson & Gert nog nooit zo geliefd geweest. "Samson is iets waar iedereen zich in herkent. En het is ook heel humoristisch."

Toen ik Gert de laatste keer hoorde zingen, kwamen er traantjes

Superfan Bert

Bert verzamelt niet alleen spullen, hij wil ook geen enkele show missen. Zijn tickets voor de voorstelling van 19 april - de allerlaatste Samsons & Gert-show - liggen dan ook al lang klaar. Samen met zijn vader, moeder en nichtje wordt het een gezelllige uitstap. "Maar ook een emotionele", vertelt Bert. "Toen ik Gert de laatste keer hoorde zingen, kwamen er traantjes."

Binnenkort neemt Gertje afscheid van zijn trouwe viervoeter, maar gelukkig krijgt Samson een nieuw baasje. Volgens Bert is Marie Verhulst de beste vervangster die ze konden kiezen: "Ze is echt heel vriendelijk en joviaal en ze staat altijd klaar voor de fans. Ze straalt ook echt naast Samson. Ik blijf dus fan."

Bert Beerten als kind bij Samson & Gert

Meest gelezen