Oud-winnaars E3 Harelbeke schitteren op affiche als F.C. De Kampioenen 

Zes winnaars van de E3 BinckBank Classic in Harelbeke staan op de affiche verkleed als F.C. De Kampioenen. Elk jaar wordt er uitgekeken naar de voorstelling, want er ontstond al enkele keren controverse over. Vorig jaar vond de internationale wielerbond UCI ze te vrouwonvriendelijk en werd ze vervangen.

Vorig jaar werd de banner vervangen omdat de UCI ze te vrouwonvriendelijk vond. Er stonden twee gebodypainte vrouwen op die een kikker uitbeeldden.

Dit jaar kiest organisator Jacques Coussens voor een veiliger beeld. Hij stopt zes oud-winnaars, allemaal wielerkampioenen, in een bekend jasje. Bovenaan zie je Eddy Planckaert als Xavier, Peter Van Petegem als DDT en Greg Van Avermaet bijna onherkenbaar als Carmen. Onderaan staan Patrick Lefevere als Boma, Johan Museeuw als Markske en Freddy Maertens als Oscar. 

Meest gelezen