Foto: Radio 2

Bloemenkunstenaar Daniël Ost opent internationale school in Lokeren

De wereldberoemde bloemenkunstenaar Daniël Ost uit Sint-Niklaas heeft een school geopend in Lokeren. Hij zal er bloemisten uit de hele wereld opleiden. Nu hij bijna 65 is, wil hij zijn kennis doorgeven aan de volgende generaties.

Daniël Ost is al jaren een bekende naam in de internationale bloemsierkunst. Hij is hofleverancier van het Belgisch koningshuis, werkte ook onder meer voor de Japanse keizer en het dancefestival Tomorrowland. 

Nu of nooit

“Ik besef dat ik in het laatste kwartaal van mijn leven ben”, vertelt Daniël Ost bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.  “Ik wil nu mijn kennis doorgeven, voor ik misschien wel Alzheimer krijg. Het is nu of nooit.”

In het landelijke Eksaarde renoveerde Daniël Ost een tweehonderd jaar oude hoeve tot een bloemenschool en bijhorend arboretum. Elke maand ontvangt hij er samen met zijn assistenten een week lang maximum 15 studenten. Ze krijgen les in de stijl en de technieken van Daniël Ost.

Er zijn nog maar weinig mensen in mijn vak die geleerd hebben wat ik geleerd heb en die weten wat ik weet. 

Zijn bloemenschool ‘Daniel Ost Academy’ mikt op een internationaal publiek van bloemisten die hun technieken willen bijschaven en zich verder creatief willen ontplooien.  

De eerste leerlingen komen onder meer uit Japan, China, Portugal en Armenië.

Meest gelezen