YouTube

Elke dag indringers in leegstaande winkel in Zwevezele na video op YouTube

De politie van Tielt roept nieuwsgierigen op om uit het leegstaande gebouw van het vroegere winkelcentrum Urpa in Zwevezele te blijven. Vorige week doken online beelden op van een groep Nederlandse urban explorers die er binnengedrongen waren. De politie krijgt nu elke dag meldingen binnen van ongewenste bezoekers.

"De videobeelden hebben blijkbaar de interesse van de mensen opgewekt", zegt commissaris Filip Feraux. De urban explorers drongen het gebouw binnen en toonden hun volgers dat daar nog veel achtergelaten sportmateriaal ligt. "Ondertussen hebben wij 2 tot 3 keer per dag bezoekers die daar niet gewenst zijn. Iemand zijn eigendom binnentreden blijft een overtreding. Wij zijn consequent en stellen een proces-verbaal op als we daar iemand vinden. Als mensen daar iets meenemen is dat zelfs diefstal, al of niet met braak", zegt Feraux.

(Lees verder onder de foto)

YouTube

"Wij sturen nu regelmatig patrouilles naar daar. We raden mensen aan om  niet binnen te gaan", verwittigt Feraux. Het gebouw van het vroegere winkelcentrum Urpa in Zwevezele staat al jaren leeg. Het is ook niet meer veilig om daar binnen te gaan.

Bekijk hier het YouTubefilmpje van de urban explorers

Meest gelezen