AFP or licensors

Hillary Clinton in Berlijn: "Ik zal de Democratische presidentskandidaat steunen"

De voormalige Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton stelt in Berlijn "Hillary" voor, een documentaire van streamingdienst Hulu over haar leven en werk. Daarin geeft ze kritiek op president Donald Trump én op Bernie Sanders, een van de huidige presidentskandidaten van haar partij. Toch belooft ze ook hem te steunen als de Democraten hem uiteindelijk nomineren, "want onze huidige president is een groot gevaar voor onze democratie". "Politiek is tot op zekere hoogte theater", stelt ze nog.

De Amerikaanse politica Hillary Clinton heeft de show gestolen op de rode loper van het 70e Filmfestival van Berlijn. Hillary Clinton is in Duitsland om de documentaire "Hillary" voor te stellen aan de Europese pers.

"Hillary Clinton is zowat de "grootste filmster" in Berlijn omdat ze de documentaire "Hillary" over haar leven komt voorstellen. Tussen Sigourney Weaver, Roberto Begnini en Johnny Depp is ze de grootste ster. De documentaire is in Amerika al aangeboden op de streamingzender Hulu in vier afleveringen van een uur", zegt onze filmreporter Ward Verrijcken in "De wereld vandaag" op Radio 1.

AFP or licensors

Documentaire "Hillary" geeft een inkijk in het leven van Hillary Clinton

Ward Verrijcken

De documentaire gaat in op onder meer over haar politieke carrière, het Lewinskyschandaal en de afkeer van Hillary Clinton voor Donald Trump en Bernie Sanders. "Al die dingen komen er in aan bod. De streamingzender Hulu bestaat niet in Europa. Daarom is de documentaire als een film van een dikke vier uur voorgesteld aan de Europese pers.", aldus Verrijcken.

"De rodelopergekte in Berlijn was best grappig", zegt Ward Verrijcken.  "Hillary Clinton had het over haar status van politieke superster en ze liet zich ook uit over wat ze denkt van de komende presidentsverkiezingen. Ze vindt Trump de baarlijke duivel. Ze omschrijft hem als een gevaar voor de democratie en voor de wereld."

Clinton vindt het belangrijk dat heel de Democratische Partij zich achter een kandidaat schaart bij de komende presidentsverkiezingen. "Als Bernie Sanders de Democratische kandidaat wordt, ook al heeft ze weinig affectie met zijn linkse koers, dan zal ze zich achter hem scharen. Het allerbelangrijkste is dat de Democratische kandidaat Donald Trump kan verslaan en daar is eenheid binnen de partij voor nodig."

Bekijk hieronder een kort rodelopermoment met Hillary Clinton in Berlijn:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder de officiële trailer van "Hillary" op Hulu:

Meest gelezen