rtv

Koppel uit Herenthout dat door coronavirus thuiszit, mag huis toch nog niet verlaten

Het koppel uit Herenthout dat al een week verplicht thuis moet blijven uit gevaar voor het coronavirus, moet nog tot vrijdagochtend binnenblijven. "Ik vind het heel triest. Het is geen weer om buiten te lopen, maar je kan niet naar je kinderen en kleinkinderen."

Francis en Jacqueline Schellekens uit Herenthout mogen hun huis toch nog niet verlaten. Het koppel zit sinds hun cruise door Zuid-Azië al een week verplicht thuis, omdat een andere passagier op het schip positief testte op het coronavirus. Geruchten deden de ronde dat dat resultaat niet klopte, maar dat is nog lang niet zeker.  Het koppel hoopte daarom al vroeger het huis te mogen verlaten, maar Francis kreeg vandaag bericht van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat ze toch nog een week binnen moeten blijven.

Na een week thuis dringt het door dat je in je eigen gevangenis zit.

Francis

Francis heeft het er moeilijk mee: "Ik vind het heel triest. Het is geen weer om buiten te lopen, maar je kan niet naar je kinderen en kleinkinderen. Winkelen gaat ook niet. Na bijna een week thuis, dringt het door dat je eigenlijk in je eigen gevangenis zit."

"Normaal gezien meten we onze lichaamstemperatuur heel strikt op. Gisteren was het genoeg", zegt Jacqueline. "Ze moeten het zelf maar komen opmeten als ze dat willen. Als we ons ziek voelen, zullen we wel bellen. Op dit moment voelen we ons nog kiplekker."

Vrijdagochtend mag het koppel hun huis weer verlaten.

Meest gelezen