Foto: Gemeente Hoeilaart

Mannetjeszwaan uit Hoeilaart heeft nieuwe partner: een "Brugse schone"

Twee jaar heeft het geduurd, maar eindelijk is het dan zover. De mannetjeszwaan op de gemeentevijver van Hoeilaart heeft opnieuw goed gezelschap. De stad Brugge schonk de gemeente een "Brugse schone".

De milieudienst van Hoeilaart was al een tijdje op zoek naar de ideale partner nadat twee jaar geleden de vrouwtjeszwaan in de gemeentevijver was gestorven. De stad Brugge, die een populatie van zo'n 120 zwanen telt, ging in op het verzoek om een zwaan te schenken.

Naam voor het nieuwe paar gezocht

Afgelopen vrijdag was het zover en mocht de milieudienst in Brugge een witte vrouwtjeszwaan ophalen. De eerste kennismaking verliep bijzonder vlot. Hoeilaart gaat nu nog op zoek naar een leuke naam voor het verliefde paar. Via de Facebookpagina van de gemeente zijn alle suggesties welkom.

Meest gelezen