Videospeler inladen...

Minister Ben Weyts tegen eigenaars van een Toyota Corolla: "Trek het u niet aan, u heeft een fantastische wagen"

Vlaams minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport Ben Weyts heeft een testrit gemaakt in een Toyota Corolla. De rit kwam er nadat hij zich vorige week in het Vlaams Parlement nogal laatdunkend had uitgelaten over de wagen.

In het parlement zei Weyts vorige week dat hij als minister nood heeft aan een auto "met enige standing". Hij liet ook uitschijnen dat een Toyota Corolla die standing niet heeft. De uitspraak viel niet in goede aarde bij de Japanse autobouwer en bij de bezitters van een Corolla. 

Bekijk hier wat minister Weyts in het parlement zei over de Toyota Corolla:

Videospeler inladen...

Autobouwer Toyota heeft de minister ondertussen uitgenodigd voor een testrit met een Corolla. Het Eén-programma "Vandaag" maakte een reportage over de rit. Daarin legde minister Weyts uit waarom hij het in het parlement precies over een Toyota Corolla had. 

Hij excuseerde zich ook bij de bezitters van een Corolla: "Trek het u niet aan, u heeft een fantastische wagen".

Bekijk hier de reportage van "Vandaag" over de testrit van Weyts:

Videospeler inladen...

Meest gelezen