Radio 2

Nieuwe gemeenteschool in Melle wordt meteen ook groot buurtpark

Op de terreinen van de nieuwe school in wijk Elsdries, in Melle, komt ook een groot buurtpark waar onder meer ook de jaarlijkse kermis zal plaatsvinden. De buurt krijgt er zo in een klap een enorme groenzone bij. De school én het park moeten al volgend jaar af zijn en kosten Melle zo'n 10 miljoen euro.  

Het is een trend in almaar meer steden en gemeenten: bij grote bouwprojecten wordt open ruimte beschikbaar gemaakt voor buurtbewoners. Dat gebeurt nu ook in Melle bij de aanleg van de nieuwe gemeenteschool.  Het huidige gebouw, aan de Brusselsesteenweg, is versleten en te klein. De gemeente wil met een nieuwbouw op de site in Elsdries zo'n 350 leerlingen kunnen opvangen.  Vandaag is de eerste symbolische steen gelegd want in september 2021 moet er al les gegeven kunnen worden. 

Meer dan een school

Het terrein is meer dan 2 hectare groot en er verschijnen niet alleen gewone klaslokalen. Er komt ook een polyvalente turnzaal die ook door de turnclub gebruikt zal kunnen worden. Op de site is ook een nieuwe muziekschool voorzien. Ook voor verenigingen uit Melle wordt plaats vrijgemaakt. De gemeente telt bijna 10 miljoen euro neer voor het project maar kan rekenen op zo'n 4 miljoen euro Vlaamse steun. 

Meest gelezen