Hondenbaasjes zoeken naar sporen van vergif in Kapelle-op-den-Bos

Zondagmiddag zijn een 25 vrijwilligers actief op zoek gegaan naar eventuele sporen van de vergiftigde vleesballen die de dader achterliet, nadat er al drie honden gestorven zijn. Een vierde kon vorige week nog op het nippertje gered worden.

Vorige week werd er nog een vergiftigde vleesbal gevonden op de Langsweg langs het spoor in Ramsdonk. Een hond kon toen op het nippertje nog gered worden. In  totaal werden daar al acht gifballen gevonden. 

Daarom werd er zondagmiddag  spontaan een zoektocht opgezet door de gemeente en enkele hondeneigenaars.  Ook de mooimakers, vrijwilligers die zwerfvuil opruimen, deden mee: "Gelukkig hebben we geen vergiftigde vleesballen meer gevonden", zegt Ronan Christiaens. "Misschien was de dader op de hoogte van onze plannen. Maar het is nu nog afwachten wat er de volgende weken gaat gebeuren. Ondenkbaar dat er iemand zo iets kan doen."

De actie heeft sowieso z'n nut gehad, want de vrijwilligers hebben maar liefst 30 vuilniszakken met zwerfvuil opgehaald.

Meest gelezen