(c) Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Mol doet oproep om vuilnisbakken correct buiten te zetten

De gemeente Mol vraagt aan haar inwoners om hun vuilniscontainers op de juiste momenten buiten te zetten. Door het stormweer kunnen containers die te lang op de stoep blijven staan, gevaarlijk zijn.

De inwoners van Mol worden opgeroepen om de vuilniscontainers niet te vroeg buiten te zetten en meteen weer binnen te halen. "In het centrum zijn sommige stoepen niet breed genoeg. Als daar vuilnisbakken op staan, worden voetgangers  gedwongen om op de rijbaan te lopen. Ook kunnen vuilnisbakken omwaaien door de storm en op de rijbaan terechtkomen. Dat veroorzaakt onveilige situaties", zegt schepen Frederik Loy. 

GAS-boete

Er zijn ook gevolgen voor wie zijn vuilniscontainers toch te lang buiten laat staan, zegt Loy: "Voor we boetes geven, krijgt de inwoner een aanmaning. Met een brief wordt hij er op attent gemaakt dat de vuilbak niet tijdig is binnengehaald. Als dat meermaals gebeurt, kan er een GAS-boete worden uitgeschreven. Die kan oplopen tot 350 euro."

Meest gelezen