Getty Images

Politie Aalter waarschuwt voor oplichters die mensen opbellen, weglokken en dan inbreken 

De politie van Aalter waarschuwt op Facebook voor een opmerkelijke oplichtingstruc. Ze krijgt meldingen van inwoners die telefonisch en in het Frans uitgenodigd worden voor een tentoonstelling. Soms wordt er ook gezegd dat ze ergens een unieke prijs kunnen afhalen. En dat alles wordt bevestigd met een brief die nadien wordt opgestuurd. Als de inwoner dan weg is naar de tentoonstelling of de prijsuitreiking, wordt het huis leeggeroofd.

Inbrekers vinden altijd nieuwe manieren om mensen erin te luizen. Politiezone Aalter krijgt dezer dagen meldingen van inwoners die door een Franstalig persoon opgebeld worden. De persoon zegt dat je een prijs gewonnen hebt die mag afgehaald worden, of je mag naar een exclusieve tentoonstelling.

Terwijl je weg bent wordt je huis leeggeroofd

De oplichter vraagt ook om gegevens te controleren,  zoals het adres en de naam. Nadien wordt er een brief opgestuurd van dezelfde firma met alle praktische gegevens. Wanneer je dan naar de tentoonstelling of naar de prijsuitreiking gaat wordt er in de woning ingebroken.

Meest gelezen