Romakamp in Gent wordt verplaatst naar tijdelijk onderkomen

De stad Gent is begonnen met de ontruiming van het kamp waar 70 Roma verblijven aan de Wiedauwkaai in Gent. Op die plaats komt er een oefenterrein van De Lijn. De verhuizing verloopt in meerdere fases. De Roma krijgen een nieuw terrein waar ze tijdelijk mogen verblijven.

In totaal moeten 16 caravans getakeld en geïnstalleerd worden op een nieuwe locatie aan de Drongensesteenweg. Die nieuwe locatie is tijdelijk omdat de beloofde vaste locatie nog niet klaar is, maar heeft wel al betere sanitaire voorzieningen. 

Caravankamp moet weg

De verhuis van het Romakamp verloopt in drie fases. Vandaag worden er 6 caravans getakeld en geïnstalleerd aan de Drongensesteenweg. Later deze week worden de andere caravans getakeld. De Roma hadden al heel wat spullen verzameld waardoor de verhuizing vlot verliep.

Nieuwe locatie nog niet klaar

De groep moest weg van de Wiedauwkaai omdat het terrein eigendom is van De Lijn en die had de gronden nodig. De stad had de groep een vaste plaats beloofd, maar die zal pas tegen eind oktober klaar zijn. Tot die tijd kan de groep op het doortrekkersterrein aan de Drongensesteenweg terecht. 

Meest gelezen