Michel Lelièvre

Man opgepakt die opgeroepen zou hebben om Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, aan te vallen

Vanmorgen werd in Brussel een man opgepakt, omdat hij op sociale media opgeroepen zou hebben om Michel Lelièvre, de recent vrijgelaten kompaan van Marc Dutroux, aan te vallen. Hij werd verhoord door de politie, maar werd ondertussen vrijgelaten. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. 

Het zou gaan om een dertiger die iets te maken zou hebben met een anonieme groep op Facebook die een "jacht op Michel Lelièvre in Brussel" had geopend. Het account werd in het kerstweekend al offline gehaald, maar intussen waren er meer dan 700 personen lid geworden van de groep. Het parket had toen ook al een onderzoek naar de groep geopend. 

De man werd deze ochtend opgepakt en ondervraagd. Hij werd ondertussen vrijgelaten, maar zal voor de rechter moeten verschijnen op 3 april voor schriftelijke beledigingen, belaging en belaging via elektronische middelen. Hij riskeert een straf tot 3 jaar cel en 24.000 euro boete. 

Lelièvre werd in december, twee weken na zijn vrijlating, al eens echt aangevallen. Hij werd toen in Anderlecht door een groep personen in elkaar geslagen. Het Brusselse parket opende toen een onderzoek naar opzettelijke slagen en verwondingen en beschadigingen. De zaak zou losstaan van de berichten die op Facebook werden verspreid en wordt nog altijd onderzocht. Maar meer informatie kan het parket op dit moment niet geven. 

Vrijgelaten onder voorwaarden

Michel Lelièvre werd op 22 juni 2004 veroordeeld tot 25 jaar cel voor zijn hulp aan Marc Dutroux bij de ontvoeringen van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Bij de ontvoeringen van Julie en Mélissa was hij echter niet betrokken. 

Begin december werd Lelièvre onder voorwaarden vrijgelaten. Hij had toen 23 jaar in de gevangenis gezeten. 

Meest gelezen