Radio 2

370 oproepen in West-Vlaanderen voor storm van dit weekend

De brandweer van West-Vlaanderen heeft gisteren 370 oproepen gekregen door de storm. Dat zijn er meer dan toen storm Dennis voorbij raasde. 

Gisteren was er opnieuw een officiële storm in de provincie West-Vlaanderen. De storm kreeg deze keer geen naam, omdat code oranje niet van toepassing was. De brandweer kreeg 370 oproepen van mensen die stormschade wilden melden. Dat zijn er een beetje meer dan bij storm Dennis. Storm Ciara blijft wel de grootste van februari, want toen kreeg de brandweer 450 oproepen uit het zuiden van West-Vlaanderen alleen.

Koeienstal ingestort

In Woesten bij Vleteren stortte door de storm een dak van een koeienstal in. Een tiental koeien kwam onder balken en panelen terecht, maar met de dieren is niets aan de hand. Kristof Louagie van de brandweerzone Westhoek zegt dat de meeste interventies in De Panne, Nieuwpoort, Koksijde, Veurne en Diksmuide waren.

Meest gelezen