Volleybal Maaseik-voorzitter Mathi Raedschelders neemt afscheid: “Ooit begonnen met budget van 300.000 Belgische frank”

Mathi Raedschelders stopt na 35 jaar als voorzitter van volleybalclub Maaseik. Onder zijn bewind behaalde de club 16 titels, 14 bekers en de club speelt ook op Europees niveau in de hoogste regionen.  Nu de club 60 jaar bestaat, wil hij de fakkel doorgeven.

De erelijst oogt indrukwekkend, maar Raedschelders is er snel bij om te relativeren: “Ik heb dat nooit alleen gedaan.  Ik heb gewoon de juiste mensen samengebracht om van Maaseik stapsgewijs een professionele club te maken. We waren de eerste om vipdiners aan te bieden. Dan krijg je na verloop van tijd de juiste mensen samen om ver te geraken.”

Blij met schoensponsor

In al die jaren is het volleybal ook erg veranderd.  In de beginjaren betaalden de spelers hun lidgeld nog zelf en bedroeg het jaarbudget 300 000 Belgische Frank of omgerekend hooguit 7.500 euro.  "Toen waren we blij als we een sponsor vonden voor 12 paar volleybalschoenen voor onze spelers. Nu staan er 20 mensen op de loonlijst en is het budget verveelvoudigd" zegt Raedschelders. “Dat is ook de vrucht van een trouwe sponsor zoals Greenyard (het vroegere Noliko). Dat is een unicum, een bedrijf dat zolang sponsor is, dat zie je echt niet vaak in de sport.”

Meer concerten dan volleybalmatchen

35 jaar voorzitterschap kruipt in de kleren.  Mathi Raedschelders is nog niet uitgekeken op het volleybal, maar hij wil het wel iets kalmer aan doen, niet altijd verplicht aanwezig zijn op alle matchen en bij alle verplaatsingen. Hij zal nog in de raad van bestuur zitten.  Maar wie hem wil tegenkomen, heeft meer kans in de betere concertzalen van het land: “Ik ga nu al naar meer concerten dan naar volleybalmatchen, zeker 50 per jaar.  Ik ben echt een liefhebber van klassieke muziek. Mijn vrouw wil ook nog meer reizen, dus de tijd die vrij komt is al ingevuld.”

Meest gelezen