Woning gaat in vlammen op in Maaseik: "Twee katjes hebben we niet kunnen redden"

In een huis in de Voorshoventerweg in Maaseik heeft het vanmiddag gebrand. Twee bewoners kregen te veel rook binnen en moesten naar het ziekenhuis. Hun katten hebben de brand niet overleefd.

De brandweer was opgeroepen voor een schoorsteenbrand. Maar toen ze aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak.  Het korps van Maaseik liet versterking aanrukken uit Maasmechelen.  Jurgen Pass van brandweerzone Oost-Limburg: "Toen we aankwamen, was het al duidelijk meer dan een schoorsteenbrand. We zijn meteen beginnen blussen."

Huisdieren

De bewoner en zijn zoon kregen te veel rook binnen. Ze zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. "Er zijn twee katten in de brand gebleven, die hebben we niet kunnen redden", vertelt brandweerofficier Jurgen Pass. 

Onbewoonbaar

Het huis is onbewoonbaar en voor de bewoners wordt nu naar een oplossing gezocht. Naast het afgebrande huis ligt een school in een voormalige kerk. Dat gebouw is licht beschadigd, maar kan na de vakantie opnieuw gebruikt worden. 

Meest gelezen