VRT niet blij met "F.C. De Kampioenen"-affiche van E3 Harelbeke: "Beschermd merk en delicaat nu Johny Voners ziek is" 

De VRT is niet blij met de nieuwe affiche voor de wielerwedstrijd E3 Binckbank Classic in Harelbeke. Op de affiche staan zes bekende wielrenners, verkleed als de personages van "F.C. De Kampioenen". 

Wielermanager Patrick Lefevere als Balthasar Boma, en wielrenners Eddy Planckaert als Xavier, Johan Museeuw als Marc, Peter van Petegem als DDT, Freddy Maertens als Oscar en Greg Van Avermaet als Carmen: het is duidelijk dat de nieuwe affiche voor de E3 Binckbank Classic in Harelbeke geïnspireerd is op "F.C. De Kampioenen". 

Maar de VRT is daar niet mee opgezet. “We zijn op voorhand niet gecontacteerd door de organisatie”, zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “"F.C. De Kampioenen" is een beschermd merk, dus er moeten altijd op voorhand afspraken gemaakt worden. Dat is hier niet gebeurd. En het feit dat Johny Voners ziek is en de nieuwe afleveringen van "F.C. De Kampioenen" on hold staan, maakt het extra delicaat.” Vorige week raakte bekend dat Johny Voners, Xavier Waterslaeghers in de reeks, opnieuw in behandeling is voor kanker. 

Er is volgens Van Goethem intussen contact geweest tussen de VRT en de organisatie van de wielerwedstrijd en ze gaan rond de tafel zitten. 

Organisator: "Ik voel dat we eruit zullen geraken"

Jacques Coussens, de organisator van de E3 Harelbeke, geeft toe dat hij geen contact had met de VRT. "Ik vond dat niet nodig. De affiche is een ludieke manier om de datum van onze wedstrijd bekend te maken. Ik vind dat wij eigenlijk reclame maken voor FC De Kampioenen."

De VRT heeft intussen contact opgenomen met de organisatie van de wielerwedstrijd E3 in Harelbeke. Ze zullen samen zitten om te kijken wat er nu moet gebeuren. Organisator Jacques Coussens denkt dat er een oplossing in de maak is. "Ik voel dat we eruit zullen geraken".

Al eerder commotie rond affiche E3

Het is overigens niet de eerste keer dat er commotie is over de affiche van de wielerwedstrijd. Vorig jaar stonden er twee vrouwen op, die gebodypainted waren als kikker. "Te vrouwonvriendelijk", vond de internationale wielerbond UCI. En dus moest de affiche vervangen worden.

Meest gelezen