Carglass neemt maatregelen tegen coronavirus: "Vaker handen wassen en chauffeurs in distributiecentrum in Bilzen controleren"

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor bedrijven in Limburg. Zo worden er bij Carglass preventieve maatregelen genomen. Werknemers moeten hun handen goed wassen en thuis blijven als ze ziek zijn. Het Europees distributiecentrum van Carglass ligt in Bilzen en dus is er daar extra waakzaamheid.

"Als gevolg van het coronavirus hebben we preventieve richtlijnen doorgegeven aan onze werknemers", zegt Caroline Ameloot van Carglass. "Dat gaat over handhygiëne. We voorzien ontsmettende gels en vragen ook om thuis te blijven als iemand ziek is." Ook op vlak van de stock voorzien ze maatregelen. "We bouwen onze voorraad op, want als een vrachtwagen op de grens wordt tegengehouden, kunnen we onze klanten verder blijven bedienen."

Waakzaamheid in distributiecentrum in Bilzen

Het Europees distributiecentrum van Carglass ligt in Bilzen en dus zijn ze daar extra waakzaam. "We komen daar in contact met leveringen uit andere landen. Dus als een vrachtwagen uit Italië komt of Italië gepasseerd is, dan vragen we om een extra oogje in het zeil te houden", gaat Caroline Ameloot verder. "Als onze medewerkers een probleem vermoeden bij chauffeurs die leveringen komen doen, kunnen ze best contact opnemen met hun leidinggevende, de chauffeur in een aparte ruimte plaatsen en samen met de preventieadviseur kijken wat er best gedaan wordt."

Meest gelezen