Dief knot wilg en neemt hout mee, Natuurpunt biedt cursus knotten aan

In een natuurgebied in Opwijk heeft een dief de takken van een wilg afgezaagd en die meegenomen.  Volgens Natuurpunt is de wilg verkeerd geknot en daarom biedt Natuurpunt de dief nu een cursus "wilgen knotten" aan. 

Natuurpunt Ijsvogel-Opwijk is het slachtoffer geworden van een merkwaardige diefstal. Iemand kwam de takken van een wilg afzagen en nam het hout vervolgens mee. Maar volgens Natuurpunt gebeurde het knotten niet volgens de regels van de kunst.

"Graag leren we de zager dit bij", zegt Marc De Maegdt voorzitter van Natuurpunt Ijsvogel-Opwijk. "Wie het ook gedaan heeft, het hout speelt weinig rol. Maar misschien is het iemand die bij ons in de leer kan komen en misschien kan toegevoegd worden aan ons beheerteam? Dat zijn vrijwilligers die al het werk in onze natuurgebieden opknappen, waaronder het knotten van wilgen. De dader kan nu misschien leren hoe je dat goed doet."

Op zoek naar dief

De diefstal werd donderdagmiddag vastgesteld. “Op ons orchideeënweitje lag nog een stapel hout, dat was netjes in mootjes gezaagd. Dat stapeltje was later ook verdwenen", aldus Marc De Maegdt. "Wie iemand aan het werk heeft gezien en meer informatie heeft over de feiten kan contact opnemen met de lokale afdeling van Natuurpunt."  

Meest gelezen