Doodgereden asielzoekster in Heusden-Zolder werd mogelijk opzettelijk aangereden door Somaliër die haar kende

De asielzoekster die afgelopen weekend omkwam bij een verkeersongeval in Heusden-Zolder is mogelijk doelbewust aangereden. Dat meldt het parket van Limburg. Iemand die aanvankelijk als getuige was verhoord, is gearresteerd en wordt nu als verdachte beschouwd. "De verdachte is een man van Somalische afkomst die het slachtoffer kende", zegt het parket. 

De 21-jarige vrouw uit Somalië was zaterdag te voet op weg naar het asielcentrum toen ze werd aangereden door een auto. 

De politie had eerder een getuige verhoord, maar die blijkt nu mogelijk ook de dader te zijn. De man, ook van Somalische afkomst, is nu gearresteerd en wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

"De twee kenden elkaar", laat Pieter Strauven van het parket Limburg weten. In de krant De Standaard is er sprake van een ruzie vooraf, maar dat kan het parket voorlopig niet bevestigen.

Aanvankelijk ging het parket ervan uit dat het ging om een ongeval met vluchtmisdrijf. Maar onderzoek van camerabeelden en een autopsie heeft uitgewezen dat het ongeval mogelijk geen toeval is. 

Aanvulling: dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kennen, werd gisteren niet meegegeven bij de communicatie door het parket. Daardoor kon onterecht de indruk ontstaan dat er andere motieven waren voor de aanrijding. "Er is bijvoorbeeld geen enkele aanwijzing dat dit om een racistisch incident gaat", zegt het parket van Limburg. 

Meest gelezen