(c) Copyright 2020, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Geen extra veiligheidsmaatregelen op carnavalstoeten in provincie Antwerpen na gebeurtenissen Duitsland

Er komen voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen op carnavalstoeten die volgend weekend doorgaan in de provincie Antwerpen. In de Duitse stad Volksmarsen vielen er maandag verschillende gewonden nadat een man met de auto inreed op een stoet. “Wij schermen ons parcours sowieso al af met een vrachtwagen”, zegt Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer stoet in Herenthout.

Maandag reed een 29-jarige man met zijn auto in op een carnavalstoet. Daarbij vielen 52 gewonden, waarvan 18 kinderen. Waarom de man dit deed, is nog niet bekend.

Zondag vinden er in de provincie Antwerpen enkele carnavalstoeten plaats, onder andere in Herenthout, Boom en in Wortel bij Hoogstraten. Er worden hier voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen genomen, omdat het om kleinere stoeten gaat.

Vrachtwagen als blokkade

“Bij ons in Herenthout nemen we geen extra maatregelen, omdat we elk jaar het parcours al afschermen”, zegt Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer stoet. “We plaatsen vrachtwagens van de gemeente op de hoofdwegen in Herenthout.  Zo kan langs die weg niemand op het parcours geraken. Voorlopig hebben we van de politie nog niet gehoord dat we onze veiligheidsmaatregelen moeten verstrengen”, aldus Nevelsteen.

Meest gelezen