Fruitbomen ter adoptie in Wetteren

De inwoners van Wetteren kunnen deze week een fruitboom adopteren. Het gaat om kerselaars, appel- en pruimenbomen. De bomen moeten weg omdat ze op een stuk grond staan dat onteigend is van een boomkweker.

Voor de aanleg van een fietssnelweg langs de spoorweg tussen Wetteren en Schellebelle, heeft de gemeente Wetteren een stuk grond onteigend van een boomkweker. Op de grond staan een honderdtal fruitbomen en die wil de gemeente nu wegschenken, zodat ze bij iemand in de tuin kunnen geplant worden. 

"Tot 1 maart kan je via de website van de gemeente een aanvraag doen", legt schepen Katrien Claus (CD&V) uit. "Je kan aangeven hoeveel fruitbomen je wil en je kan ook kiezen welke soort. Het grootste deel zijn kerselaars, daarnaast zijn er ook appel- en pruimenbomen. En dan leveren wij de bomen aan huis!"

Claus heeft er goede hoop op dat alle bomen gered zullen worden: "We hebben al enorm veel aanvragen binnen gekregen van onze inwoners." Mocht de vraag het aanbod overstijgen, zal de gemeente nadenken over een extra actie om bomen beschikbaar te stellen voor haar inwoners.

Meest gelezen