Heroïnelab in Lanaken ontdekt met 35 kilo onversneden heroïne ter waarde van 1,4 miljoen

In Lanaken is een drugslab ontdekt. Het bleek om een heroïnelab te gaan, terwijl het in Limburg doorgaans om labs voor de aanmaak van synthetische drugs gaat. De federale gerechtelijke politie van Limburg deed de ontdekking. Er zijn vier arrestaties verricht en er vonden vier huiszoekingen in Lanaken plaats en eentje in het Nederlands-Limburgse Maastricht.

Er werd 35 kilo onversneden heroïne aangetroffen met een straatwaarde van om en bij de 1,4 miljoen euro. In opdracht van de onderzoeksrechter werden de vijf invallen dinsdagochtend synchroon uitgevoerd. De huiszoekingen vonden plaats in samenwerking met de lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen en de Nederlandse politie.

Bij de vier huiszoekingen in Lanaken werden materialen gevonden die gebruikt werden voor de productie van heroïne, zoals onder meer hydraulische persen. Naast de 35 kilo heroïne met een waarde van 1,4 miljoen euro namen de speurders meerdere voertuigen in beslag.

De politiemensen konden vier verdachten van Iraanse afkomst in de boeien slaan. Twee van hen hadden de Nederlandse nationaliteit, eentje de Belgische en de vierde verdachte een onbekende nationaliteit. Een van de vier gearresteerde personen bleek een chemicus te zijn, die in een van de doorzochte panden in Lanaken verbleef. Het viertal moet bij de onderzoeksrechter verschijnen. De fgp Limburg zet het onderzoek verder.

Meest gelezen