Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Japanse beurs gaat bij de opening meteen in het rood

Wordt het ook vandaag een zenuwachtige dag op de beurzen en de financiële markten? Als we afgaan op de opening van de beurs in Tokio zou dat goed kunnen. Ook maandag gingen de meeste beurzen er wereldwijd op achteruit. 

De beurs van Tokio opende slecht, met een verlies van 4 procent voor de toonaangevende Nikkei-index. Aanleiding is het coronavirus. Ook gisteren zorgde dat wereldwijd voor zenuwachtigheid en achteruitgang. Ook onder meer de beurzen in Brussel en New York gingen achteruit.

Het is afwachten wat het vandaag wordt, maar de financiële markten en beleggers lijken minder vertrouwen te hebben, nu er ook in enkele landen buiten China grotere haarden van het coronavirus zijn vastgesteld. Het gaat dan specifiek om Zuid-Korea, Iran en Italië. 

Meest gelezen