Videospeler inladen...

Motief van man die inreed op Duitse carnavalsfeest nog altijd onduidelijk: wel 52 gewonden

Het is nog altijd niet duidelijk waarom een automobilist gisteren is ingereden op een groep feestvierders in de Duitse stad Volkmarsen. Wel zijn er daarbij 52 gewonden gevallen en onder hen zijn 35 mensen zwaargewond. De dader is opgepakt, maar is zelf gewond geraakt.

De politie sluit een aanslag niet uit, maar heeft daar ook geen aanwijzingen voor. Probleem is ook dat de 29-jarige dader zelf ook gewond is geraakt bij het incident en daarom nog niet normaal ondervraagd kon worden. Dat zou nog even kunnen duren. De man wordt intussen wel beschuldigd van opzettelijke doodslag.

Volgens getuigen lijkt het alleszins om een doelbewuste aanval op de feestvierders te gaan. De Mercedes van de man is met hoge snelheid ingereden op een groep mensen en is nog 30 meter verder blijven rijden. Bovendien zou hij nog hebben versneld. 

Duitse media melden ook dat er een tweede man opgepakt is. Die zou het incident hebben gefilmd, maar het is niet duidelijk of hij de dader kende of dat dat toevallig gebeurde.  

52 gewonden waarvan 35 ernstig

Wat wel zeker is, is dat er bij de aanrijding in Volkmarsen 52 gewonden zijn gevallen. Daarvan zijn 35 mensen zwaargewond. Onder de gewonden waren ook 18 kinderen.

De dader is een Duitser van 29 jaar uit Volkmarsen. Er zijn geen banden bekend tussen hem en extremistische groeperingen, maar de man had wel een strafblad. 

De stad Volkmarsen ligt in de deelstaat Hessen in het centrum van de Bondsrepubliek, nabij de vroegere Belgische garnizoenstad Bad Arolsen. In diezelfde deelstaat vielen er vorige week elf doden bij schietpartijen tegen shishabars in de stad Hanau. Die dader had wel duidelijk een racistisch motief en had video's met haatboodschappen verspreid op het internet. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen