Radio 2

Nieuwe polikliniek AZ Delta in Roeselare getest en goedgekeurd

Het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta heeft vandaag een testdag georganiseerd voor de nieuwe polikliniek langs de Brugse Steenweg. Personeelsleden hebben er de rol van patiënt aangenomen, om na te gaan of alles in orde is voor de opening van maandag.

De polikliniek bevat onder meer een oog- en pijnkliniek, consultatieruimtes voor orthopedie, fysiotherapie en cardiologie en een sport-medisch centrum. Personeelsleden gingen langs met een klembord en een lijst om af te vinken: is alles vlot toegankelijk? Is bij de oogkliniek voldoende rekening gehouden met slechtzienden? Worden de regels van de privacy overal gerespecteerd? Werken alle apparaten? 

Hartpatiënt voor één dag

Beleidscoördinator innovatie Kim Denturck van het AZ was vandaag even hartpatiënt en ging onder meer de apparaten van de afdeling cardiologie uittesten. "Ik mag hier noteren wat mijn ervaringen zijn als patiënt, of ik de routes goed vind, of mijn privacy gerespecteerd wordt." Ze sprong op een hometrainer, aangesloten op een indrukwekkend computerscherm. Zij en haar collega's stelden vast dat alles werkte. Al verdient de ruimte nog een lamellengordijn, want mensen op wandel door de stad konden haar dapper zien fietsen. Een minpuntje voor privacy op de lijst, dat tegen maandag ongetwijfeld wordt weggewerkt.

Verhuizing in verspreide slagorde

De nieuwe polikliniek is maar één onderdeel van een omvangrijke verhuis. Het nieuwe ziekenhuis is een blok dat op grondgebied Oekene en Rumbeke is gebouwd. De officiële opening van campus Rumbeke is op 15 maart. Vanaf 21 april zullen de afdelingen in verspreide slagorde verhuizen. Het sluitstuk wordt de verhuizing van geriatrie en psychiatrie op 28 april. Dan zullen alle nieuwe gebouwen van AZ-Delta in gebruik genomen zijn. 

Meest gelezen