Scheldebrug in Temse maanden afgesloten door wegenwerken

Vanaf vandaag starten opnieuw werken aan de oude Scheldebrug in Temse en dit keer wordt er verkeershinder verwacht. De oude brug blijft tot eind april gesloten voor het verkeer omdat er gewerkt wordt aan het wegdek. 

Het voorbije jaar werd al veel gewerkt aan de Scheldebrug, toen kon het verkeer nog door. Nu moet al het verkeer via de nieuwe Scheldebrug rijden.

Werken tot eind april

Het voorbije jaar werd al veel gewerkt aan de Scheldebrug, toen kon het verkeer nog door. Nu moet al het verkeer via de nieuwe Scheldebrug rijden. “Op de nieuwe Scheldebrug moet het verkeer in beide richtingen over een versmalde rijstrook rijden,” vertelt Carolien Peelaerts van de Vlaamse Waterweg. 

“We proberen de hinder te beperken", legt Peelaerts uit. "We voeren de werken bewust nu uit tijdens de krokusvakantie en binnenkort tijdens de paasvakantie. Ook zullen verschillende aannemers tegelijkertijd werken op de brug." Er komt ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. 

Moeizame werken

Het voorbije jaar werd al veel gewerkt aan de Scheldebrug, dat zorgde soms al voor problemen. "Vorig jaar is de stalen structuur van de brug aangepakt", zegt Peelaerts. Veel vrachtwagens reden toen tegen de hoogtebegrenser die voor de brug geplaatst stond. 

Jeroen Van Lieshout - Flickr / Creative Commons by-nc-nd

Meest gelezen