Gautier Philippaerts

Studenten van PXL ontwerpen camperbox: "Een goedkope camper in een doosje"

Studenten van Hogeschool PXL in Hasselt hebben een camperbox ontworpen. Dat is een houten constructie die je auto omtovert tot een camper. De ideale manier om goedkoop op reis te gaan.

Vijf studenten van Hogeschool PXL hebben in het kader van hun minionderneming een camperbox ontwikkeld. Dat is een demonteerbare constructie voor in de auto. Vanboven leg je een matras en eronder je spullen. 

Goedkoop op wereldreis

"Veel mensen willen met de mobilhome op vakantie, maar hebben daar het geld niet voor,” zegt bedenker Gautier Philippaerts. “Deze constructie tovert je auto om in een camper, een goedkoop alternatief dus.” De camperbox kost 300 euro en de eerste vijf exemplaren zelfs 250. 

(lees verder onder de foto)

Gautier Philippaerts

Van doos naar doosje

De camperbox is gebaseerd op ontwerpen van zogenaamde "vanlifers". Dat zijn mensen die op rondreis gaan met een busje en vlogs of blogs maken over die reis. “Zij hebben vaak zulke constructies, maar die passen enkel in grote busjes. Ik heb in de zomer getest of het ook mogelijk is om zoiets te maken voor een kleiner oppervlak en dat is heel goed meegevallen.”

De studenten ontwierpen de camperbox als alternatief voor mensen die geen geld hebben voor een camper. “Het is mijn droom om op wereldreis te gaan, maar daar heb ik geen geld voor. Met de camperbox kan iedereen met een middelgrote auto meteen vertrekken.” 

Meest gelezen