Tenor Placido Domingo excuseert zich nadat vrouwen hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag

De Spaanse operazanger Placido Domingo heeft zich geëxcuseerd bij de vrouwen die hem beschuldigd hebben van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij verspreidde een persmededeling waarin hij zijn verontschuldigingen aanbiedt voor de pijn die hij veroorzaakt heeft. Hij zegt ook dat hij de volledige verantwoordelijkheid aanvaardt. 

Sinds augustus vorig jaar werd Domingo door tientallen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. Hij zou dertig jaar lang vrouwen onder druk gezet hebben om in te gaan op zijn seksuele avances door hen professionele kansen te beloven. 

De tenor zegt dat hij de beschuldigingen bestudeerd heeft. Hij beseft nu dat sommige vrouwen bang waren om te zeggen hoe ze zich voelden, omdat ze zich zorgen maakten over hoe het hun carrière zou beïnvloeden. "Hoewel het nooit mijn intentie was, niemand hoeft zich ooit zo te voelen", zegt hij. 

In oktober stapte Domingo op als directeur van de Los Angeles Opera. Een maand later annuleerde hij zijn optredens in de Metropolitan Opera in New York, daar zou hij de hoofdrol vertolken in de opera "Macbeth" van Verdi. Ook zijn andere optredens zegde hij af. Eerder hadden al verschillende operahuizen de samenwerking met hem stopgezet. 

Aanvankelijk zei Domingo dat de beschuldigingen van de vrouwen onjuist waren en dat alles met wederzijdse toestemming was gebeurd. De Los Angeles Opera is na de beschuldigingen een intern onderzoek gestart. 

Placido Domingo wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden. Hij was ook een van de gevierde Drie Tenoren, samen met Luciano Pavarotti en José Carreras.

Meest gelezen