AP2008

Zangeres Duffy doorbreekt de stilte: "Ik werd enkele dagen vastgehouden, gedrogeerd en verkracht"

De Britse zangeres Duffy heeft op Instagram verteld waarom ze al lang geen nieuw werk meer heeft uitgebracht. "Ik werd enkele dagen vastgehouden, gedrogeerd en verkracht", schrijft ze. "Maar geloof me, ik ben oké en veilig nu."

Duffy scoorde in 2008 een megahit met het nummer "Mercy" (red, beluister dat nummer onderaan dit bericht). Haar debuutplaat "Rockferry" verkocht bijna 7 miljoen exemplaren en ook haar tweede plaat "Endlessly" werd goed ontvangen. Daarna werd het stil rond de zangeres. Ze liet weinig van zich horen en bracht geen nieuw werk meer uit.

Vanavond heeft ze op Instagram laten weten hoe dat komt. "Ik ben verkracht, gedrogeerd en enkele dagen vastgehouden", schrijft ze. "Ik heb het overleefd. Het herstel heeft een tijd geduurd. Er is geen gemakkelijke manier om het te zeggen."

Ze heeft naar eigen zeggen bewust wat haar overkomen is, niet gebruikt in haar muziek. "Ik wilde de wereld de tristesse in mijn ogen niet tonen", schrijft ze. "Hoe kan ik recht vanuit mijn hart zingen als mijn hart gebroken is?" Intussen schijnt voor haar de zon terug. "Ik ben oké en veilig nu."

Beluister hieronder het nummer "Mercy":

Meest gelezen