foto: Radio 2

23 kampeerders aan methodeschool in Sint-Truiden: "We maken soep en helpen elkaar"

Er is opnieuw een Limburgse school waar volop gekampeerd wordt: deze keer in Sint-Truiden. Er kamperen 23 ouders en grootouders bij methodeschool Het Kompas. Opvallend is dat het een middelbare school is, waar kamperen meestal niet nodig is.

Het Kompas is een middelbare methodeschool, die snel aan het groeien is. Een verklaring waarom er nu al 23 mensen aan het kamperen zijn, voor 23 plaatsen. En dat ruim voor het inschrijvingsmoment, komende maandag.

"Voor het secundair onderwijs heeft men er in Sint-Truiden voor gekozen om nog niet te starten met een centraal inschrijvingssyteem", zegt directeur Evelien Boonen. "Vandaar dat er gekampeerd wordt." Ze vindt het jammer voor de kampeerders en probeert het hen zo comfortabel mogelijk te maken. "Ze moeten niet buiten wachten. Ze kunnen dag en nacht in de sporthal terecht, waar ook een cafetaria aan is. We hebben ook een microgolfoven gezet zodat mensen hun eten kunnen opwarmen." Er gaat ook elke dag iemand van de school kijken om te zien of alles in orde is.  

Samen soep maken

Oma Chantal is er ook bij om haar kleindochter te kunnen inschrijven. "Het is heel zwaar, maar gelukkig is het best gezellig. We maken samen soep en strekken de beentjes in de turnzaal." Ze wisselt af, haar schoonzoon slaapt 's nachts in zijn paardenvrachtwagen voor de deur. "Maar er zijn ook mensen die binnen op de luchtmatras slapen. We helpen elkaar, het valt wel mee."

Er zijn dus nog 23 plaatsen beschikbaar, en er zijn op dit moment 23 mensen aan het kamperen. "Maar je kan je nog altijd op de reservelijst laten zetten", zegt de directeur, "de kans bestaat altijd dat de eersten op de lijst nog kunnen opgevist worden." 

foto: Radio 2

Meest gelezen